TOMASZ LEWANDOWSKI

Kaskader – Kaskader koordynator – Reżyser scen akcji

Filmografia

FILM

2017 – TARAPATY film fabularny, koordynacja kaskaderska
2017 – DIE FAMILLE film fabularny, koordynacja kaskaderska
2016 – WŚCIEKŁOŚĆ film fabularny, koordynacja kaskaderska
2016 – CHRONOLOGY film fabularny, koordynacja kaskaderska
2016 – HISTORIA ROJA film fabularny, ewolucje kaskaderskie
2016 – DIVERSION END film fabularny, koordynacja kaskaderska
2016 – DRUGA SZANSA serial tv, koordynacja kaskadeska
2016 – ARTYŚCI serial tv, ewolucje kaskaderskie
2016 – PRANK film fabularny, ewolucje kaskaderskie
2016 – WHO WILL WRITE OUR HISTORY film dokumentalny, zabezpieczenie kaskaderskie
2016 – KRYSZTAŁOWA DZIEWCZYNA film fabularny, koordynacja kaskaderska
2016 – SZCZĘKOŚCISK film krótkometrażowy, koordynacja kaskaderska
2016 – KLATKA film krótkometrażowy, koordynacja kaskaderska
2016 – ROWER film krótkometrażowy, koordynacja kaskaderska
2016 – BE FRIEND film krótkometrażowy, koordynacja kaskaderska
2016 – SPOWIEDŹ film krótkometrażowy, koordynacja kaskaderska
2016- CZARNY SZLAK EBONITU film krótkometrażowy, koordynacja kaskaderska
2015 – OBCE NIEBO film fabularny, ewolucje kaskaderskie
2015 – POWIEDZ TAK serial tv, koordynacja kaskaderska
2015 – UWIKŁANI serial tv, koordynacja kaskaderska
2015 – PERFORMER film krótkometrażowy, efekty linowe
2015 – UMBRA film krótkometrażowy, efekty linowe
2015 – STRZYGA etiuda studencka, koordynacja kaskaderska
2015 – CHICHOT etiuda studencka, koordynacja kaskaderska
2014 – MAŁY PALEC film krótkometrażowy, koordynacja kaskaderska
2014 – HEADSHOT film krótkometrażowy, koordynacja kaskaderska
2013 – GABRIEL Film fabularny, ewolucje kaskaderskie
2013 – TAJEMNICA WESTERPLATTE film fabularny, ewolucje kaskaderskie
2013 – LARP film krótkometrażowy, choreografia walki
2012 – FELIX I PRZYJACIELE film fabularny, ewolucje kaskaderskie
2012 – KREW Z KRWI serial tv, ewolucje kaskaderskie
2012 – SZTOS 2 film fabularny, ewolucje kaskaderskie
2011 – LUDZIE CHUDEGO film fabularny, zabezpieczenie
2011 – BITWA WARSZAWSKA film fabularny, jeździec
2011 – JEREMI film krótkometrażowy, ewolucje kaskaderskie
2011 – CZEKOLADA (88) w OJCIEC MATEUSZ Serial fabularny, obsada aktorska
2011 – NA DOBRE I NA ZŁE serial tv, ewolucje kaskaderskie, dubler
2010 – LINCZ film fabularny, ewolucje kaskaderskie
2010 – ESSENCE OF KILLING film fabularny, ewolucje kaskaderskie
2010 – RATOWNICY serial tv, ewolucje kaskaderskie
2009 – DZIENNIKI Z POLL film fabularny, jeżdziec
2007 – RANCZO WYLKOWIJE film fabularny, ewolucje kaskaderskie
2006 – SUMMER LOVE film fabularny, ewolucje kaskaderskie, jeździec
2005 – KAROL. CZŁOWIEK KTÓRY ZOSTAŁ PAPIEŻEM film fabularny, jeździec

Reklama:

2016 – LAY`S koordynacja kaskaderka, rigging
2016 – VIVUS.PL koordynacja kaskaderka, rigging
2016 – LIDL koordynacja kaskaderka
2016 – LION koordynacja kaskaderka, ewolucje kaskaderskie
2016 – CARREFOUR zabezpieczenie kaskaderskie
2016 – SELGROS – zabezpieczenie kaskaderskie
2015 – ITD koordynacja kaskaderka
2015 – 4FUN.TV koordynacja kaskaderska
2015 – ODWAGA RATUJE ŻYCIE zabezpieczenie kaskaderskie
2015 – LODY SCHOELLER efekty linowe
2015 – LIDL – koordynacja kaskaderska
2015 – BOHATEROWIE koordynacja kaskaderska
2014 – KELLOGG’S MILK PARK zabezpiecznie kaskaderskie
2014 – ZDASZ.TO koordynacja kaskaderska
2014 – CRUNCHIPS ewolucje kaskaderskie
2014 – CREDIT AGRICOLE efekty linowe
2014 – ALIOR BANK ewolucje kaskaderskie
2013 – GILLETTE – BUGGY zabezpieczenie kaskaderskie
2013 – GILLETTE – FLYBOARD zabezpieczenie kaskaderskie
2013 – PRACUJ.PL efekty linowe
2013 – DANIO zabezpieczenie kaskaderskie
2013 – LEROY MERLIN efekty linowe
2012 – WOŚP efekty linowe
2012 – LISNER ewolucje kaskaderskie
2012 – LIDL zabezpieczenie kaskaderskie
2012 – ALLEGRO efekty linowe
2012 – EUROBANK efekty linowe
2011 – PLAY FRESH ewolucje kaskaderskie
2011 – ŻYWIEC MĘSKIE GRANIE zabezpieczenie kaskaderskie
2011 – ALLEGRO ewolucje kaskaderskie
2011 – ONET.PL efekty linowe
2011 – BP zabezpieczenie kaskaderskie
2011 – RWE ewolucje kaskaderskie
2011 – FALE GDN efekty linowe
2010 – ALLEGRO efekty linowe
2009 – SZTUKA MEDIACJI ewolucje kaskaderskie
2008 – TELE 2 ewolucje kaskaderskie
2008 – N TELEWIZJA konsultacje kaskaderskie
2007 – KNORR efekty linowe
2006 – OKOCIM aktor
2004 – WARKA aktor

Teledysk:

2016 – POLSKA WERSJA koordynacja kaskaderska
2015 – WYŚCIG SZCZURÓW 2 koordynacja kaskaderska
2015 – SMALL MECHANICS koordynacja kaskaderska
2014 – MISIA FF – KARTONEM ewolucje kaskaderskie
2013 – EWA PAC – CISZA koordynacja kaskaderska
2013 – TETRIS/POGZ – STRACHY koordynacja i ewolucje kaskaderskie
2013 – MUARI – GIRL FROM MAGAZINE efekty linowe

Motion-Capture:

2015 – GOD`S TRIGGER koordynacja kaskaderska
2014 – BOUND BY FLAME: Gra komputerowa, ewolucje kaskaderskie
2013 – RYSE: SON OF ROME – DAMOCLES Trailer ewolucje kaskaderskie
2013 – BOUND BY FLAME: Teaser ewolucje kaskaderskie
2013 – HUNGER IS A TYRANT ewolucje kaskaderskie
2013 – THE WITHCHER 3 Teaser ewolucje kaskaderskie
2013 – ANOTHER DAY OF LIFE Trailer ewolucje kaskaderskie
2013 – HERO AND THE MESSAGE ewolucje kaskaderskie
2013 – MARS: WAR LOGS ewolucje kaskaderskie
2012 – GEARS OF WAR: JUDGEMENT ewolucje kaskaderskie
2012 – SNIPER: GHOST WARRIOR 2 ewolucje kaskaderskie
2012 – THE WITHCHER 2: ASSASSINS OF KINGS Xbox Trailer ewolucje kaskaderskie
2010 – HISTORIA POLSKI ewolucje kaskaderskie
2009 – LECH „BIEG” ewolucje kaskaderskie

Umiejętności

  • Podyplomowa reżyseria filmowa na Warszawskiej Szkole Filmowej
  • instruktor jazdy konnej, nr. legitymacji instruktorskiej 28479/I/R/2009
  • inżynier Hodowli Koni
  • techniki linowe, Technik Dostępu Linowego „OTDL”, nr. legitymacji P1/09020
  • kurs nurkowy
  • upadki z koni, tresura koni, skoki przez przeszkody
  • sztuki walki: aikido, karate, xma, combat
  • młodszy Ratownik WOPR
  • potrącenia, wypadki samochodowe
  • znajomość technik antyterrorystycznych
  • fechtunek bronią europejską oraz dalekowschodnią
  • upadki z wysokości
  • parkour
  • posługiwanie się bronią palną
  • prawo jazdy kat. A i B
  • efekty palenia
  • jazda na nartach
  • aktualne przeszkolenie z zakresu BHP przy produkcji filmowej, telewizyjnej i teatralnej oraz przy organizacji imprez plenerowych
  • języki angielski

Wymiary

  • Wzrost: 175 cm
  • Waga: 73 kg
  • Wiek: 31 lat

Galeria